lunes, 14 de noviembre de 2016







Ja ha passat un mes del nostre viatge a Mumbai on vàrem poder visitar els Orfenats, que acullen una setantena de nenes amb VIH  i el Projecte HOPE, d’oncologia pediàtrica, de Sonrisas de Bombay.
Per nosaltres és molt important fer aquestes visites, no tant sols, a nivell personal,  si no també,  per tal de poder donar-te el nostre testimoni i posar una mica d’ordre en “el calaix” d’objectius per el pròxim any 2017.


Visita als Orfenats de Mumbai:


Si segueixes a Indian Sunrises des dels seus inicis sabràs que, a l’any 2011, la nostra entitat entra en contacte amb dos orfenats situats en una petita població a dues hores de Mumbai. Aquests orfenats estan regentats per la congregació de Germanes “Helpers of Mary” i actualment acullen a una setantena de nenes portadores del virus de la Sida.
Indian Sunrises fixa tres objectius principals per tal de garantir la supervivència d’aquestes nenes: Seguiment, Suport Emocional i Nutrició



Desprès de les nombroses visites a aquests orfenats, els últims anys, incloent-hi l’última visita, aquest mes d’octubre 2016, Indian Sunrises conclou que, les Germanes han assolit aquests tres objectius amb èxit i per tant reafirmem i ampliem el nostre suport econòmic a aquestes dues cases d´acollida, fent d’aquest projecte “l’ànima” de la nostra entitat, és a dir, que la major part de diners recaptats per Indian Sunrises seran destinats a aquests dos orfenats, per tal que, les Germanes puguin seguir amb aquesta bona tasca.

Valorem molt positivament la nostra visita a aquestes cases d´acollida, que és com les Germanes els hi agrada anomenar els orfenats, ja que són unes noves llars per aquestes nenes. Ens trobem amb unes nenes amb un aspecte molt sa, alegres, han crescut moltíssim!! Totes les nenes estudien en escoles a fora de l’orfenat, cosa que ens sembla importantíssim per tal de lluitar contra la segregació i l’aïllament associat a aquesta malaltia, en una societat com l’Índia, on encara hi ha un gran desconeixement d’aquesta malaltia i conseqüent estigma cap aquests malalts.

Les nenes reben a diari la seva medicació antirretroviral, administrada pel govern de manera gratuïta i se les educa per ser autosuficients, és a dir, que totes les nenes coneixen molt bé les píndoles que s’han de prendre cada dia, assegurant així una bona adhesió al tractament, evitant les resistències a la medicació, quan visiten els seus familiars per les vacances i en un futur, quan marxin dels orfenats.

Les Germanes tenen una visió positiva i esperançada del futur d’aquestes nenes, lluitant cada dia per tal que puguin convertir-se en dones adultes autosuficients i aprenent a viure amb la malaltia.
 
Les Germanes creuen en la supervivència i la integració d’aquestes nenes en la societat, tot i que ens parlen d’obstacles com la lentitud dels protocols mèdics dels programes governamentals o el fort estigma social ,que fa que, moltes d’aquestes nenes siguin rebutjades pels seus propis familiars, provocant greus problemes en la seva salut mental, sent aquest punt, en el que creiem que encara s’hi ha d’incidir més per tal que puguin rebre un suport socioemocional més complert.

 Indian Sunrises també creu que aquestes nenes poden a arribar a ser adultes preparades i tenint la seva malaltia controlada. És per això que, en la nostra última visita, vàrem fer una donació de 66.000 rupies (una mica menys de 1000€ pel canvi d´euros a la moneda Índia) a cada orfenat per tal de millorar aspectes com la Nutrició, l´Educació i el Tractament Mèdic d´aquestes nenes.



Visita al Projecte HOPE de Sonrisas de Bombay:

Que un nen o nena pateixi una malaltia tant greu com el càncer és,  de per si,  un fort impacte per una família, però, en una societat com l´ Índia on no existeix una sanitat universal gratuïta pot representar la destrucció econòmica i social de moltes famílies vivint sota el llindar de la pobresa.
Aplaudim i seguim donant suport al Projecte HOPE, d’oncologia pediàtrica,  d´aquesta ONG, que ara, per tal d´arribar a més nens i nenes i a més famílies, vivint aquesta tràgica situació, donen suport socioeconòmic a famílies, d´un nou Hospital Infantil, el WADIA de Mumbai, l´únic hospital especialitzat en pediatria de tot el país, a on hi arriben famílies de tots els estats de l´Índia: https://www.facebook.com/BJWHC/?fref=ts




Seguirem doncs, donant suport econòmic a aquest Projecte, amb una nova donació aquest mes de Desembre 2016.


Together we can reach the sun


No hay comentarios:

Publicar un comentario